Share |
2013-09-25 PTE Egyetemi Könyvtár
Ünnepélyes képátadás

A PTE Egyetemi Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Székely Imre „Köszönet Pécs” című alkotásának ünnepélyes átadására. Időpont: 2013. szeptember 26. (csütörtök) 17.00 óra Helyszín: Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont Aulájában az „adománysarok”-ban.

Program: Dr. Fischerné Dr. Dárdai Ágnes a PTE Egyetemi Könyvtár főigazgatója köszönti a vendégeket. Páva Zsolt polgármester leleplezi a képet. Kis Varga István az Origó-Ház elnöke és Bartalovics Zoltán a CINKE program művészeti vezetője méltatják az eseményt. Székely Imre, a kép alkotójának internetes bejelentkezése élőben. Ünnepi műsor a Kasi Band-del, majd Lénárd József: „Didereg a nyár” című versét elmondja a költő. Bárdosné Tóth Lídia: „Ne várjuk meg!” című versét elmondja a szerző, majd a „Homokba kell írni” című dal következik.

A képről: Székely Imre Kanadában, Vancouverben élő művész, aki „Köszönet Pécs” című alkotásából kettőt készített. Az egyiket, még 2010-ben Pécs városának adományozta, mely ma is a Városházát díszíti.
Ez a második kép, az Európa Kulturális Főváros keretében épült Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontba kerül Bartalovics Zoltán a CINKE program művészeti vezetője kezdeményezésére.
A Tudásközpont látogatottsága és ismertsége révén reméljük, hogy a képet sokan fogják megtekinteni.

« vissza