Share |
2016-05-30 Csorba Győző Könyvtár
Grecsó Krisztián: Jelmezbál – könyvbemutató

Az Ünnepi Könyvhét ideje alatt az író a 2016-ban megjelent, Jelmezbál című kötetét mutatja be a közönségnek. A talányos bűnügyi regényről a szerző Balogh Roberttel beszélget.

 

"Két lányt holtan találnak a faluban valamikor az 1960-as években. A harmadik még él, amikor rábukkannak, de mire odaér az orvos, a sebesült lány eltűnik. Szerelme, a fiatal rendőr évtizedek múlva, Budapesten, egy különös találkozás után jön rá az igazságra. E talányos bűnügyi történetből bomlanak ki egy családregény mozaikjai.
A Jelmezbál napjainkig nyúló történetének szereplői unokák, nagymamák, asszonyok – nők. Élik az életüket, keresik egymást, önmagukat vagy épp a vér szerinti anyjukat. Elköltöznek, visszatérnek, szerelem, árulás, alakoskodás, hit és féltékenység van az életükben. Sok elmaradt ölelés, és szerencsére még több olyan, amelyik nem maradt el.
Grecsó Krisztián új könyvének fejezetei önmagukban is kiadnak egy-egy képet, mintha mindegyik történet más családtag vagy szomszéd élete lenne. Az utak keresztezik egymást, és végül, bármennyire is összekeveredtek térben és időben a darabkák, összeáll a nagy, drámai egész."

 

Időpont: 2016. június 13. 19.00
Helyszín: a Tudásközpont udvara (7622 Pécs, Universitas u. 2/a)
Az esemény után lehetőség lesz dedikálásra is!
Az eseményre a belépés díjtalan!

« vissza