Share |
2017-03-13 Tudásközpont
Kínai gyógynövény kiállítás és előadás a kínai orvoslásról
  • 2017. március 20 – án 17.00 órakor kínai gyógynövény kiállítás nyílik a Tudásközpont aulájában

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán két éve működő Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézet egyik fő célkitűzése a hagyományos kínai orvoslás megismertetése és népszerűsítése minél szélesebb körben. Az Intézet munkájához a kínai partneregyetem, a North China University of Science and Technology is nagymértékben hozzájárul, jelen kiállítást is ők adományozták az Intézetnek. A kiállítás részét képező szárított növények Kínában mind gyógynövényként vannak számon tartva, melyeket a mai napig használnak. Ezeknek egy része Európában is őshonos, valamint a globalizációnak köszönhetően egyre több kínai gyógynövény jut el a világ más szegleteibe.

  • Dr. Csütörtöki Krisztina 17.30-kor, a Tudásközpont előadótermében kezdődő előadásában a hagyományos kínai orvoslásban használt gyógynövények nyújtotta lehetőségekről beszél, melyek egészségünk megőrzésében segítenek

A gyógynövények használata a hagyományos kínai orvoslás fontos részét képezi. Kínában évszázadok óta használnak különböző növényeket betegségek vagy valamilyen rendellenességből adódó kellemetlen fizikai-lelki érzet megszüntetésére. A kínai gyógynövények között rengeteg olyat találunk, amelyek a nyugati világban is ismertek gyógynövényként (mint például a gyermekláncfű vagy a gyíkfű) vagy kerti virágként (mint például liliomfa vagy az aranyfa). E növények felhasználásának lehetőségét a keleti világban gondosan feltérképezték, és rengeteg panaszra alkalmazhatónak találták őket – szemben a nyugati világgal, ahol a kutatások e téren általában elég korlátozottak voltak.

 

A programokra a részvétel ingyenes!

« vissza