Share |
2017-04-01 Tudásközpont
Könyvtári éjszaka - "Vissza a középkorba"

A programsorozatot a könyvtár főigazgatója, Dr. Fischerné Dr. Dárdai Ágnes és a Cantissimo Kórus nyitja meg.
A középkori kézművességhez köthető foglalkozásokat a Míves Mag Műhely kézműveseivel lehet gyakorolni. Az AULA MAGNA-ban Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta tart előadást, a „Miért haragszik a tetű a bolhára? – állatmesék a középkorból" címmel. Ezt követően Fedeles Tamás történész mutatja be a "Királyi udvar(t) a reneszánsz kori Pécsett", majd Pap Balázs irodalomtörténész tart irodalomórát „Szerelem és a régi magyar epika” címmel.
Kvízjátékunkon a jelentkező csoportok a könyvtári terekben mérhetik össze tudásukat, ügyességüket és ötletességüket. Az est végén a nyertesek értékes könyvjutalomban részesülnek.
Ezen az estén, középkori lakomán lehet részt venni a TAVERNÁBAN, melyen a Teleky Bistro séfjei kínálják középkori étkeiket. Közben a Historica Hungarica Együttes középkori hangszereken szórakoztatja a vendégeket.
A Kaptár külsejére vetített középkori képek jó hangulatot teremtenek a könyvtárba látogatóknak. A könyvtári terekben kétszer negyed órás fényjátékot élvezhetnek a könyvár olvasói.
A „Tudós sarokban” középkori animációk, 3D-s kisfilmek keltik életre a középkori várak hangulatát.
A SCRIPTORIUM-ban iniciálé festés, címer tervezés, kódexkötés, puzzle várja az érdeklődőket.
A könyvtár olvasóit a szokásos kedvezményekkel várjuk: félárú beiratkozás, megbocsátás órái, nagy könyvtártúra, az olvasóteremben pedig csendes tanulás lehetséges éjfélig.

« vissza