Share |
2017-03-30 Csorba Győző Könyvtár
Ferrari 70

A Scuderia története 1947-2017
Fotókiállítás és könyvbemutató

Helyszín: Tudásközpont, konferenciaterem
Időpont: 2017. április 5. szerda, 17.00

A szerzővel, Méhes Károllyal Tóth Róbert, az M4 Sport és a Formabontó című rádiós műsor szerkesztő-riportere beszélget.

Enzo Ferrari 1947-ben alapította a nevét viselő autógyárat, mely mára a világ egyik legjelentősebb brandjévé vált. A Ferrari az eltelt 70 alatt fogalommá lett, noha nagyon is kézzel fogható tárgyakról szól, vagyis szupergyors utcai sportautókról és persze versenygépekről. A céggel egyidős a versenyistálló, a Scuderia, ami aztán a Forma-1 indulása, vagyis 1950 óta a Ferrari legfőbb hírvivőjévé vált – számtalan fényes sikerével és fájó tragédiájával együtt. Elég csak a Ferrarival világbajnokságot nyert vagy a többi legendás pilóta nevét felemlegetni, Ascaritól Laudán át Schumacherig, Froilan Gonzaleztől Gilles Villeneuve-ön keresztül Fernando Alonsóig. Róluk többnyire még azok is tudják, kikről van szó, akik nem nézik vasárnaponként a Grand Prix-futamokat.

A 70 évnyi Ferrari-históriáról szól Méhes Károly új kötete és a fotótárlat is, amit május 4-ig láthatnak az érdeklődők a Tudásközpontban

A Forma-1 szakíró évtizedről évtizedre veszi végig a Ferrari csapat szereplését a Forma-1-ben, felvillantva mindazt, amiben a sportág, a Scuderia ennyi év alatt változott. A világbajnokok természetesen külön fejezetet érdemelnek, így alaposan megismerkedhet az olvasó Alberto Ascarival, Juan Manuel Fangióval, Mike Hawthornnel, Philip Hill-lel, John Surteesszel, Niki Laudával, Jody Scheckterrel, Michael Schumacherrel és máig utolsó bajnokukkal, a most is a Ferrarinál versenyző Kimi Räikkönennel. A neves pilótákat pedig még felsorolni is nehéz, mivel szinte mindenki, aki egy Forma-1-es Ferrari kormánya mögé ülhetett, legendává vált.

 

http://www.csgyk.hu/ferrari-70/

 

« vissza