Share |
2011-09-27 Tudásközpont
Népszámlálás 2011 a Tudásközpontban

Tisztelt Olvasóink!

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete országos szintű megállapodást kötött a Központi Statisztikai Hivatallal a 2011. évi népszámlálás eredményes és sikeres lebonyolításában való részvételre.

A népszámlálások hazai történetében most először elektronikusan, interneten keresztül is kitölthetők a népszámlálási kérdőívek. A megállapodás értelmében 2011. október 1. és október 16. között a könyvtárak nyitvatartási időben biztosítják, hogy azok az állampolgárok, akik a kor színvonalának megfelelően, elektronikus úton kívánják kötelező adatszolgáltatásukat megtenni, ily módon tudjanak részt venni a népszámlálásban. Ezen időpontot követően már csak a számlálóbiztosoknak lehet adatot szolgáltatni.

A Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont lehetőséget biztosít arra, hogy az intézményben található számítógépeken a népszámlálás elektronikus kérdőívét bárki térítés nélkül kitölthesse és beküldhesse. Amennyiben törvényi kötelezettségüknek könyvtárunkban szeretnének eleget tenni, a Tudásközpontban a 0. szinten a Regisztrációban dolgozó könyvtáros kollégáktól kérjenek segítséget.

Kérjük, keressenek bennünket, hogy segíthessünk!

A népszámlálással kapcsolatban további információ olvasható a http://www.nepszamlalas.hu/ weblapon.

Letölthető: Baranya megye népszámlálásban résztvevő könyvtárai

« vissza