Share |
2011-10-12 Csorba Győző Könyvtár
Kiállítás - Amator Artium XXI. Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat

Az Amator Artium - azaz „a művészet szerelmesei” Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat a hazai nem hivatásos alkotóművészek felmenő rendszerű megmérettetése, melyet a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Művészeti Programok Főosztálya koordinál.

A háromévente meghirdetett program célja országos szinten - mértékadó és értékadó szándékkal - segíteni a nem hivatásos képző- és iparművészek szakmai munkáját. Célunk, hogy a hétköznapok alkotói a szabadidejük hasznos eltöltésére irányuló művészeti tevékenységüket mind magasabb színvonalon gyakorolhassák.

Az idei évben az Amator Artium Baranya megyei pályázatát a Pannon Kultúra Alapítvány a Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár együttműködésével hirdette meg.

A pályázatra beérkezett munkákból - minden megyei kiállítást megelőzően - szakmai zsűri válogat, külön-külön értékelve az egyes műveket, s tesz javaslatot a megyei kiállításon való szereplésre és az országos mezőnybe való beválogatásra.

Az Amator Artium XXI. Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat Baranya megyei kiállítása 2011. október 27-én (csütörtökön) 17.00 órakor nyílik meg a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban (Pécs, Universitas u. 2/A.), melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Az idei tárlaton 71 baranyai amatőr képző- és iparművész munkáját láthatjuk majd, 9 alkotó művét a zsűri az ország legjobb alkotásait bemutató Amator Artium Esszencia tárlatra javasolta.

A kiállítás vendégeit köszönti:
Dr. Szabolcsiné Orosz Hajnalka, a Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár igazgatója
Dr. Bokor Béla, a Pannon Kultúra Alapítvány kuratóriumi elnöke

A kiállítást szakmailag méltatja:
Dóri Éva, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus képzőművészeti szakreferense
H. Barakonyi Klára, képző- és iparművész

Tárlatvezetést tart:
Dóri Éva, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus képzőművészeti szakreferense

A kiállítás megtekinthető: 2011. október 27-től november 17-ig naponta 8.00-20.00 óráig.

Szervezők:
Pannon Kultúra Alapítvány
Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár

Szakmai támogató:
Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus

Támogató:
Nemzeti Kulturális Alap

« vissza