Share |
2011-10-24 Csorba Győző Könyvtár
Felhívás - Múzeumok őszi fesztiválja

„Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig”
Két hét Pécs könyvtáraiban - pecsétgyűjtő játék 0-99 éveseknek!
2011. október 29 - november 12.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében Pécs könyvtárai és a Király utca 9. szám alatt található Hamerli Ház - az egykori Városi Könyvtár épülete - irodalomtörténeti és helytörténeti játék helyszíneivé válnak. A két héten át tartó játékban részt vehet mindenki, aki szereti a könyveket és kíváncsi Pécs kulturális életének egy szeletére, melynek központi témája a könyv.

2011. október 29. és november 12. között zajló játék  két részből áll:

  • pecsétgyűjtésből és
  • a kérdések megválaszolásából.

A felkeresett helyszíneken egy-egy, a látogatást igazoló pecsétet kap minden játékos. Aki a lehetséges hatból minimum négy pecsétet összegyűjt, és 2011. november 12-ig bármelyik szombati napon elviszi a Retro könyvvásárra (Pécs, Király u. 9.), részt vesz a fődíj sorsolásán. Aki pedig a pecsétek összegyűjtése mellett mind a 10 kérdésre helyes választ ad, újabb sorsoláson vehet részt! A játék nyereményei értékes könyvcsomagok lesznek!

A program záróeseménye 2011. november 12-én 10-21 óra között kerül megrendezésre a Király u. 9. szám alatt található Hamerli Házban. A Múzeumok Őszi Éjszakájának programjaként a Hamerli család egykori lakóházának helyiségeiben a nap során folyamatosan változatos programok várják a látogatókat. Lesz

  • jelmezes időutazás,
  • irodalmi kiállítás,
  • Hetedhéthatár-olvasósarok,
  • grafikai és fotóművészeti tárlat.

A nap, valamint a két héten át tartó játék lezárásaként a könyvcsomagok kisorsolása este 9 órakor fog megtörténni a Hamerli-lakás egykori ebédlőjében.

Tartalmas időtöltést, jó játékot kívánnak a szervezők:
Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár
Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter
Hetedhéthatár magazin

« vissza