Share |
2011-11-03 PTE Egyetemi Könyvtár
Olvass be a könyvtárosnak!

Olvass be a könyvtárosnak! „Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi” – írta Einstein.

Kellőképpen kíváncsi Ön? Ha érti is, hogy az információ hatalom, tudja-e azt is, hogyan juthat hozzá? És hogyan használhatja fel?

Most próbára teheti magát a PTE Egyetemi Könyvtár könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőjén, melyet 2011. november 23-án (szerda) 17 órai kezdettel rendezünk a Tudásközpont 2. emeleti számítógépes oktatótermében (2441. terem)

2 vagy 3 fős csoportok jelentkezésére számítunk 2011. november 17-ig a vetelkedo@lib.pte.hu címen.

A résztvevők a szellemi gyarapodáson kívül egyéb jutalmakra is számíthatnak: a helyezések sorrendjében választhatnak ajándékaink közül (könyvek, CD-k, ajándéktárgyak, egyszeri késedelmi díj-elengedési utalvány a PTE egy, tetszés szerinti kari könyvtárában).

Jelentkezzen a vetélkedőre, sok szeretettel és érdekes feladatokkal várjuk!!!

Az eredményes részvételhez szükséges, hogy a játékosok ismerjék a Tudásközpont olvasói tereit, az állomány elhelyezését, az egyes szinteken igénybe vehető szolgáltatásokat, az elektronikus katalógus és általában az Internet használatát. Fél siker, ha Ön a Könyvtár aktív használója. A felkészülés részeként ajánljuk, hogy alaposan tanulmányozza át honlapunkat is.

Hogy a könyvtárat eddig kevésbé használók is jó eséllyel indulhassanak a vetélkedőn, 2011. november 16-án alapozó felkészítést tartunk a Tudásközpontban (2. emelet 2441. terem).

Terveink szerint vetélkedőnk sem túlságosan könyvszagú, sem fűrészpor ízű nem lesz. Arra törekszünk, hogy a könyvtárat új, érdekes oldaláról mutassuk be, érthető, élvezhető és interaktív módon.

Az első feladatot már most közzétesszük, mert a választ a jelentkezéssel együtt várjuk email-címünkre (vetelkedo@lib.pte.hu):

  • Képzelje el, hogy ír egy könyvet olyan témában, amellyel szívesen foglalkozna!
    Képzeletbeli könyvének adja meg az alábbi adatait:
    • a szerző nevét (lehet álnév is);
    • kiadás helyét, kiadó nevét (lehet fiktív), kiadás évét;
    • a könyv címét;
    • egy vagy több tárgyszóval jelölje meg a könyv tárgyát, témáját
    pl.: Kasza Blanka: A cseh tenger élővilága. Budapest, Bolygó Kiadó, 2012.
    Földrajz. Csehország

    Borsos Áron: Szerelmi szonettek az adóbevallásról. Pécs, Szerző, 2011.
    Magyar irodalom. Versek

A vetélkedőre elkészítjük könyve borítóját, és elhelyezzük könyvtárunk szabadpolcos részén a témának megfelelő helyen. Az Ön egyik feladata lesz majd megtalálni, és ha ügyesen választotta meg a tárgyszava(ka)t, biztosak vagyunk benne, hogy ez sem okoz gondot.

(Forrás: PTE Egyetemi Könyvtár)

« vissza