Share |
2012-05-08 Tudásközpont
Garázdálkodás a könyvtárban?

A hagyományos felhasználási módokkal ellentétben a Trubadúr Magazin Akciócsoport azért tért be a könyvtárkomplexumba, hogy a rendelkezésére bocsátott könyveket kedvére szétpakolgathassa, mintegy könyvdominót építve keresztül-kasul az emeleten. Mindezt azzal a céllal, hogy a hosszadalmas munkálkodás során (többször is) felépített, majd ledöntött könyvvonatról videós dokumentációt készíthessen és szórakozása eredményét később mások is megcsodálhassák.

Könyvek másznak fel polcokra, majd vízesés módjára hullanak le újra, utazást tesznek koponyák és fenekek körül, kézről-kézre járnak, dőlnek, fordulnak, nincs egy perc nyugalmuk sem az amúgy álmos hangulatú könyvtárban. A könyvek e széles használati módjainak bemutatásán és a gyermeki játékosság életben tartásán kívül az Akciócsoport leginkább az olvasást kívánja népszerűsíteni. Az olvasás megnyugtat, szórakoztat, elrepít egy másik világba, illetve tanulhatunk is általa.

Az elkészült rövid, DUB FX-szel felpörgetett videó most debütál, virtuális vörös szőnyeggel és fényképezőgépek kattogása közepette. Dőlj hátra, kedves olvasó, és indítsd el a dominót, hogy élvezhesd a záporozó könyvek látványát! Reméljük, kedvet kapsz az olvasáshoz. Előre könyvmolyok, könyvet a kézbe, tudást a fejbe!

(Forrás: Trubadur Magazin)

« vissza