Share |
2012-09-11 Csorba Győző Könyvtár
Felhívás - Pályázat könyvtári szolgáltatást nyújtó jármű külső designjának megtervezésére

A Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár pályázatot ír ki könyvtári szolgáltatást nyújtó jármű külső designjának megtervezésére.

Tervezd meg egy mozgó, utazó könyvtár külső designját!
Olyan könyvtári járműről (belmagasság: 220 m; hosszúság 10–13 m; szélesség minimum 2,55 m) van szó, amely 2500 dokumentumot (könyv, folyóirat, DVD stb.) szállít és minden művészeti ág dokumentuma megtalálható benne. A feladat a mozgó könyvtári jármű külső dekorációjának megtervezése; a pályázati tervekbe minden belefér, ami gyermek- és felnőtt irodalommal, festészettel, zenével, természettel, divattal stb. kapcsolatos.

A pályázaton való részvétel feltételei:

  • A pályázaton részt vehet az a 18 év fölötti személy, aki Magyarországon él.
  • A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. (Vagyis nem egy meglévő könyvtári szolgáltatást végző jármű látványtervének átalakítása, dekorálása a feladat, hanem egy teljesen új megalkotása.) E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályázati lapján írásban köteles a pályamunkájáról kijelenteni, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállalni azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  1. a könyvtári jármű látványterveit *.jpg, vagy *.pdf formátumban;
  2. a könyvtári jármű látványterveinek leírását (anyaghasználat, gyártási technika, méret stb.) maximum egy A4-es oldalnyi terjedelemben, *.pdf formátumban;
  3. rövid(!) önéletrajz *.pdf formátumban, maximum egy A4-es oldalnyi terjedelemben, mely tartalmazza a következő információkat is: név, elérhetőség.

A pályázatra való jelentkezés és anyagok beérkezési határideje: 2012. október 15. éjfél.

A pályamunkák kizárólag e-mailben küldhetőek be az alábbi e-mail címre:
titkar@baralib.hu

Kapcsolattartók:
Budányi Ágostonné, Zselinszky Tamás
Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár Titkárság
Tel.: 36 72 501 500 / 28002

Kérjük, hogy a pályázók egyetlen e-mailt küldjenek, abban mellékelve a kért dokumentumokat.

Az elkészült pályamunkák és a hozzá tartozó tervek az intézmény holnapjára www.baralib.hu és Facebook oldalára www.facebook.com/baralib is felkerülnek, ahol mindenki szavazhat a benyújtott látványtervekre 5 napon keresztül!

A pályázat díjazása:
Az első három nyertes pályázó: 30, 10, 5 ezer forint értékű könyvjutalmat nyer; a mozgó könyvtári járműre pedig felkerül a nyertes designer neve.

Az eredményhirdetés 2012. október 22-én lesz az intézmény honlapján www.baralib.hu és Facebook oldalán www.facebook.com/baralib.

Letölthető:
Pályázati felhívás (.pdf)

« vissza