Share |
2012-09-17 Csorba Győző Könyvtár
Könyvbemutató - Ungvári Bélyácz Betti: A Málna utca hangjai (rajzolta: Pál Rita)

A Csorba Győző Megyei - Városi Könyvtár és Ungvári Bélyácz Betti szeretettel meghívja Önt és családját Ungvári Bélyácz Betti: A Málna utca hangjai (rajzolta: Pál Rita) című mesekönyvének bemutatójára 2012. szeptember 29-én 16 órára a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont Konferenciatermébe.

Vendégünk:
Weisz Fanni, Pécs város arca és háziasszonya.

A rendezvény ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk az IQ–Kuckó segítségével.

A Málna utca hangjai című mese különleges témát dolgoz fel. Egy cochleáris implantátumot viselő hallássérült kislányról szól, aki a Málna utcába költözik szüleivel és hamarosan új barátokra lel. Pál Rita grafikus csodás Málna utcát varázsolt, élénk színekkel, kedves figurákkal kelti életre a mesét.
A könyv végén olvasást, szövegértést, feldolgozást segítő 16db szóképkártya található a mese szereplőivel és lényeges kifejezéseivel, amely különösen hasznos a hallássérült kis olvasók számára és segítséget nyújt a szülőnek és pedagógusoknak is.

A történet főhőse Lilla, aki implantátumot visel. Mosolyával, életszeretetével és humorával, az ő kis lényén keresztül szól a mese minden hallássérült és halló gyereknek, felnőttnek és a családoknak, akik különleges gyermeket nevelnek.

"Ez a mese minden gyereknek mesél arról, milyen nehézségekkel küzd egy nem halló kisgyerek és arra biztat, hogy ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, milyen kevés is elég ahhoz, hogy felismerjük és elfogadjuk a másságot magunkban és másokban. Őszintén hiszem, hogyha vállaljuk bármilyen fajta különbözőségünket, óriási lépést teszünk a szemléletváltásban, a megítélés formálásában. A Málna utca hangjai című mese egy újabb mérföldkő lehet ezen az úton mindenki számára."

Letölthető:
Ungvári Bélyácz Betti: A Málna utca hangjai - Meghívó (.pdf)

« vissza