Share |
2012-10-10 PTE Egyetemi Könyvtár
Bemutatásra került a PTE EK képadatbázisa

 

A képgyűjtemény magában foglalja a Pécsi Tudományegyetem és jogelőd intézményeinek archív, adattári és digitális fotódokumentumait, a rektorok, dékánok, professzorok, tanárok és diákok portréi mellett, az egyetem fontosabb rendezvényein, tanévnyitóin, diplomaosztóin, kirándulásokon és egyéb összejövetelein készült képeket, valamint az egyes korszakok egyetemi épületeinek fotói is megtalálhatók a gyűjteményben.

A képadatbázis a www.lib.pte.hu honlapon a Katalógusok menüben található meg az „eKéPEK” almenüpont alatt. A képgyűjtemény kép nélküli leírásai a közös CORVINA-katalógusban is megtalálhatóak.

A cím és tárgyszó mezőben személyekre épületekre (utcanévvel) és eseményekre lehet keresni. Amennyiben az adatbázisban az eddig feldolgozott összes képet (1084 rekord) szeretnék megtekinteni az érdeklődők, akkor a Képtípusoknál a „Fénykép” típust érdemes kiválasztani, majd „Keres” feliratú nyomógombbal lehet elindítani a listázást.

Az adatbázis bővítése és fejlesztése folyamatos! Ha felhasználóknak bármilyen észrevétele, kiegészítési javaslata lenne, azt a tgyo@lib.pte.hu címre lehet elküldeni. Az egyetemtörténeti képanyag gyűjtése mind a mai napig tart. Ha bárki otthon rendelkezik különböző korszakbeli anyagokkal, azt a szerkesztők szívesen átveszik eredeti, vagy szkennelt formában, majd bedolgozzák és kereshetővé-kutathatóvá teszik adatbázisban.

(Forrás: PTE Egyetemi Könyvtár Történeti Gyűjtemények Osztálya / Dr. Schmelczer-Pohánka Éva)

« vissza