Share |
2013-02-07 Csorba Győző Könyvtár
Kortársalgó – vendégünk Garaczi László

A Csorba Győző Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait 2013. február 20-án 18.00 órára a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontba Kortársalgó rendezvénysorozatának első estjére, melynek vendége Garaczi László.

Közreműködik: Bacskó Tünde és Teskó
Moderátor: Balogh Robert

"Azért írok, hogy ne kezdjek el hazudni"
Garaczi László

Mintha élnél, Pompásan buszozunk! Azok a csodálatos vadállatok! MetaXa, Arc és hátraarc, Plazma…

Garaczi László 1956. július 17-én született Budapesten, járt a Makarenkóról elnevezett óvodába, szolgált a kalocsai Forradalmi Ezred, 82-es aknavető századában, a Ho Shi Minh Tanárképző Főiskolán magyart és történelmet, az ELTE-n filozófiát hallgatott. 1982 óta szabadfoglalkozású író. Adott közre verset, prózát, esszét, drámát és több mozi- és tévéfilm-forgatókönyv is a nevéhez fűződik. Mára a kortárs magyar irodalom egyik meghatározó alakja, inspiratív, szabad szellem, egy nem konszolidálódott mester, nemzedéke példaképe…

"Ha nem én volnék Garaczi László, de hasonlítanék, lehet, hogy olvasnám a műveimet. Persze az is előfordulhat, hogy hiába találnám érdekesnek, eredetinek, talányosnak őket, mégse olvasnám, mert fájna, hogy nem én írtam, fájna a meddőség tudata. Az ideális az lenne, ha nem hasonlítanék, és mégis olvasnám, akkor a meddőség se fájna, de erről nem tudok mit mondani, mert elvileg hasonlítok. (Arról a szempontról most ne is beszéljünk, hogyha teljesen másmilyen lennék, mint én, és mégis tetszene, amit írok, akkor talán mégse lennék teljesen másmilyen, satöbbi, satöbbi.)"
Garaczi László

Letölthető:
Kortársalgó - Garaczi László (.pdf)
Kortársalgó - beszélgetés-sorozat (.pdf)

« vissza