Share |
2013-03-11 PTE Egyetemi Könyvtár
Jelenkor: 2013/március (Tartalomismertető)

A versrovatban Oravecz Imre, Vaszilij Bogdanov (ford. Bogdán László), Lackfi János, Jan Wagner (ford. Mohácsi Balázs) és Beck Tamás versei olvashatók.

Karátson Endre novelláját követően Szolláth Dávid Karátson Retúrjegy című önéletrajzi könyvéről beszélget a szerzővel és Szilágyi Zsófiával, a kötet szerkesztőjével. A kritikarovatban Karafiáth Judit recenzálja a könyvet. A prózarovat továbbá Csaplár Vilmos és Kőrösi Zoltán regényeiből közöl részleteket.

A tanulmányrovatban Heidl György a házasság kérdését vizsgálja Euripidész Alkésztisz című drámájában. Gárdos Bálint Thomas Warton 1781-ben megjelent Az angol költészet története című művéről és az angol irodalomtörténet-írás kezdeteiről értekezik, szemelvényeket is közölve Warton munkájából. Török László Jankovits Lászlónak a Jelenkor korábbi számában közölt Janus Pannonius-tanulmányához és -fordításához fűz kommentárt.

A kritikarovat élén György Péter Szőnyei Tamás Titkos írás című könyvét recenzálja. Karafiáth Judit Karátson-kritikáját Kisantal Tamás Lackfi János Milyenek a magyarok? című kötetét tárgyaló bírálata követi. László Eszter Miklya Anna Eső című regényéről ír.

 

« vissza