Share |
2013-09-26 PTE Egyetemi Könyvtár
Székely Imre „Köszönet Pécs” című alkotásának átadása (videó)

2013. szeptember 26-án 17 órakór ünnepélyes keretek között adták át a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár (Tudásközpont) Aulájában, az „adománysarok”-ban Székely Imre „Köszönet Pécs” című alkotását. Dr. Fischerné Dr. Dárdai Ágnes a PTE Egyetemi Könyvtár főigazgatója köszöntötte a vendégeket. Kis Varga István az Origó-Ház elnöke és Bartalovics Zoltán a CINKE program művészeti vezetője méltatták az eseményt.

Az interneten élőben közvetített átadó videója

Székely Imre, a kép alkotója internetes bejelentkezéssel élőben üdvözölte a megjelenteket. Az ünnepi műsor a Kasi Band-del folytatódott, majd Lénárd József mondta el saját versét (Didereg a nyár). Bárdosné Tóth Lídia előadta saját versét (Ne várjuk meg!), majd gitárt ragadott és a „Homokba kell írni” című dalát énekelte el.

Székely Imre Kanadában, Vancouverben élő művész, aki „Köszönet Pécs” című alkotásából kettőt készített. Az egyiket, még 2010-ben Pécs városának adományozta, mely ma is a Városházát díszíti. Ez a második kép, az Európa Kulturális Főváros keretében épült Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontba kerül Bartalovics Zoltán a CINKE program művészeti vezetője kezdeményezésére. A Tudásközpont látogatottsága és ismertsége révén reméljük, hogy a képet sokan fogják megtekinteni.


Music by Jozsef Kasadacz (Kasi), http://www.kasi-music.com
Video by Planet Records, http://www.planetrecords.hu
Directed by Tamas Hirth, tamas@planetrecords.hu

« vissza