Share |
2013-10-07 PTE Egyetemi Könyvtár
Jelenkor: 2013/október (Tartalomismertető)

Parti Nagy Lajos hatvanéves – az ünnepi összeállítás élén a szerző Hulahopp című színműve olvasható. Bertók László, Tolnai Ottó és Keresztesi József verseit Závada Pál és Kaszás Máté prózái követik.

A Jelenkor ötvenöt éves fennállását ünnepli: ez alkalomból Ágoston Zoltán archív fotók és levelek segítségével idézi fel a folyóirat indulását. Kántor Lajos Tüskés Tiborral és Péccsel kapcsolatos emlékeit osztja meg. Csűrös Miklós Bartusz-Dobosi László Tüskés Tiborról írt monográfiáját értékeli.

A szépirodalmi rovat a továbbiakban Szijj Ferenc és Vörös István verseit, valamint Tóth Krisztina novelláját adja közre.

A képzőművészeti rovat Hantai Simon művészetével foglalkozik. Cserba Júlia a festő párizsi kiállításáról számol be, Fehér Dávid Berecz Ágnes Hantai-monográfiáját recenzálja. Az írásokat színes műmelléklet egészíti ki.

A kritikarovatban Vilmos Eszter Tóth Krisztina Akváriumát méltatja. Pálfy Eszter Esterházy Péter Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat című regényéről ír. Németh Gábor kritikájának tárgya Csaplár Vilmos Edd meg a barátodat! című regénye.

 

« vissza