Share |
2011-02-23 Csorba Győző Könyvtár
Háborúk földjén – Egy tudósítónő vallomásai a válságövezetek megrázó hétköznapjairól - Al Ghaoui Hesna könyvbemutatója

Háborúk földjén – Egy tudósítónő vallomásai a válságövezetek megrázó hétköznapjairól címmel
jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában tavaly Al Ghaoui Hesna kötete.

2011. február 24-én 18,30-kor könyvbemutatót tartunk, melyen Harka Éva újságírónő beszélget Al Ghaoui Hesnaval.

Helyszín: Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont előadóterme (7622 Pécs, Universitas u. 2/A)


Al Ghaoui Hesna: Háborúk földjén – Egy tudósítónő vallomásai a válságövezetek megrázó hétköznapjairól:

Háború...

terrorizmus...

bombázás...

éhezés.

Nekünk híranyag, millióknak viszont húsba vágó valóság, a mindennapok része. Hiába hullanak bombák az ellenséges repülőgépekről, hiába lövöldöznek vaktában az utcán járókelőkre, az élet nem áll meg. Csakhogy a háborús hétköznapok nem férnek bele a híradásokba. Ezért utazik a helyszínre a riporter, hogy egyszerű, emberi helyzeteken keresztül mutassa be, hogyan lehet túlélni mindezt.

A "Háborúk földjén" persze a szerzőről, Al Ghaoui Hesnáról is szól, akinek a válságövezet veszélyein túl meg kell küzdenie az élet legbanálisabb szituációival is: egy lemerült akkumulátorral vagy a lábán felejtett papuccsal, ami nem igazán passzol a golyóálló mellényhez. És aki civilben ugyanolyan átlagember, mint bárki más: a húgával bulizni jár, és karácsonyi partikat rendez a családjával. Kivéve, amikor nem. Amikor pillanatok alatt kell mindezt hátrahagynia és elutaznia oda, ahonnan mindenki más menekülni próbál...

Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter. Az elmúlt években tizenöt országból, számos háborús övezetből tudósította a Magyar Televíziót. Elsősorban a Közel-Keleten mozog otthonosan, hiszen édesapja szíriai. A jogi diploma megszerzése után külpolitikai újságíróként kezdett dolgozni. Riportjaival kétszer is Kamera Hungária Díjat nyert, a Gázai övezetben forgatott tudósítása pedig bekerült a Monte-carlói Televíziós Fesztivál döntős alkotásai közé. "Néma bölcsők" című, gyerekhalandóságról forgatott dokumentumfilmjét az Al-Jazeera Filmfesztiválon is vetítették. A Millenniumi Fejlesztési Célok jószolgálati nagykövete.


Rendezvényünkön a részvétel díjtalan!

Mindenkit sok szeretettel várunk!

« vissza