Share |
2015-03-18 PTE Egyetemi Könyvtár
Könyvtári éjszaka a Tudásközpontban: „Az olvasás fél egészség!”

Az olvasás a mentális egészségünkre is jótékonyan hat, hiszen aki olvas, az soha nincs egyedül, emellett egy jó könyv segít ellazulni. Hat perc olvasás már több mint kétharmadával képes csökkenteni a stressz-szintet, vagyis hatásosabb a zenehallgatásnál vagy a sétálásnál is.

Ezeket a gondolatokat tartjuk szem előtt a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban megrendezésre kerülő 3. Könyvtári éjszakán, melynek címe „Az olvasás fél egészség.”

Ezen a napon éjfélig tartunk nyitva. A vizsgákra készülő hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy a 2. szint inspiráló csendjében tanuljanak, az olvasók éjfélig vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatásokat.

A Tudásközpont egyéb tereiben vendégül látjuk a gyerekeket, a város lakosságát, a szórakozva tanulni vágyó diákokat, akik szívesen részt vesznek színes, az egészséghez kapcsolódó programjainkon.

Gyakorlati példákat mutatunk be az egészséges életmódról. Táplálkozással és mozgással kapcsolatos tanácsokat adnak a PTE Egészségtudományi Kar végzős hallgatói és tanárai. Biblioterápiás foglalkozáson vehetünk részt, majd táncra perdülhetünk a Táncoló Egyetem tánccsoportjával. Jóga és pilatesz foglalkozáson vehetünk részt a 2. emeleti folyóirat olvasó sarokban, később gyönyörködhetünk az indiai tánc meditatív szépségében.

Kvíz játékkal készülünk, mely szintén az egészséghez kapcsolódik, és a legügyesebbek értékes könyvjutalomban részesülnek.

Az előadásokon, a programon részt vevők között óránként könyveket sorsolunk ki.

A látogatók ezen az éjszakán kedvezményesen tudnak beiratkozni, a késedelmes olvasóknak késedelmi díj fizetése nélkül lehetőségük lesz visszahozni a könyveiket (21.30 – 23.30-ig).

Célunk, hogy ezen az estén jól érezze magát mindenki, aki betér hozzánk!

 

Minden látogatónknak jó szórakozást és jó egészséget kívánunk!

Találkozunk április 1-én a Tudásközpontban...  és ez nem vicc :-)

 

Program: http://lib.pte.hu/kk/konyvtari-ejszaka-a-tudaskozpontban-2015

Facebook: http://fb.com/511936532176812

 

3. Az olvasás fél egészség (2015) -- Részletes program!
2. Hobbitfalva – Környezettudatos gondolkodás (2014) -- http://digitalia.lib.pte.hu/?p=3680
1. Közel jön a Távol-Kelet! (2013) -- http://digitalia.lib.pte.hu/?p=3514

Facebook: http://goo.gl/jLpyAh -- Esemény: http://goo.gl/gmv7Vp

« vissza