Share |
2016-10-19 Tudásközpont
Könyvtárhasználati szabályzatunk megváltozott

2016. november 2-től a Csorba Győző Könyvtár és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (PTE Központi Könyvtár és PTE Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Szakkönyvtár) Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épületében működő könyvtáraiban új könyvtárhasználati szabályzat lép életbe.

A legfontosabb változások a következők:

  • Beiratkozási díjak változása:

- A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának dolgozói és a Baranya Megyei Önkormányzat dolgozói a továbbiakban nem ingyenesen iratkozhatnak be a könyvtárunkba, viszont új kedvezményezettként Pécs Megyei Jogú Város önkormányzati képviselői és az Elszámolóház dolgozói számára ingyenes beiratkozást biztosítunk.

-A pécsi és a baranyai kulturális intézmények dolgozói (Pécsi Nemzeti Színház, Kodály Központ, Bóbita Bábszínház, Zsolnay Kulturális Negyed, Pécsi Kulturális Központ, Horvát Színház, Harmadik Színház, Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ munkatársai) a jövőben nem ingyenesen, hanem 50% kedvezménnyel iratkozhatnak be a könyvtárba.

-A beiratkozási díjból 15% kedvezményt adunk a Tüke Kártya tulajdonosoknak.

  • Egyéb változások:

-Saját digitális fényképezőgép, kamera vagy mobiltelefon fényképezőgépként való használatához a jövőben nem szükséges fotójegyet váltani. A fotójegy használatát eltöröltük, de a könyvtári dokumentumok fotózásához továbbra is szükséges a könyvtáros engedélye.

-Amennyiben a Könyvtárhasználó könyvtári tartozásainak összege eléri vagy meghaladja a kétezer forintot, a Könyvtár korlátozza a Könyvtárhasználó könyvtárhasználati jogait.

-A hatályos jogszabályok értelmében a Könyvtár a kiskorúak lelki, testi és értelmi fejlődésének védelme érdekében a nyilvános számítógépeken tartalomszűrő szoftvert működtet.

 

2016. november 2-től hatályos könyvtárhasználati szabályzat>>> pdf.

Amennyiben a szabályzat kapcsán kérdései merülnének fel, kérjük, forduljon az Olvasószolgálat munkatársaihoz!

« vissza