Share |
2011-03-07 Csorba Győző Könyvtár » Körbirodalom - Gyermekkönyvtár
Velük mindig történik valami!

Janikovszky Éva, Csukás István és Lázár Ervin mesehőseivel valóban mindig történik valami, s az idő sem fogott rajtuk. A magyar gyermek- és meseirodalom e három nagy alakja  közül kettő már nincs közöttünk. Janikovszky Éva 85, Lázár Ervin 75 évesek lennének. Április 2-án Csukás  István is a 75. születésnapját ünnepelheti.

Hőseiket, például a Négyszögletű Kerek Erdő lakóit, Süsüt és társait vagy a felnőttek világát kritikus szemmel vizsgáló kamaszokat biztosan ti is ismeritek és szeretitek.

Kedves Gyerekek, a Körbirodalom Gyermekkönyvtár honlapján e három szerző ismert hőseire utaló kérdéseket találtok három hónapon keresztül. Külön feladatlap készül az alsósoknak és a felsősöknek.

Vegyetek részt ebben a vidám játékban, s a kitöltött  lapokat villanyi.rozsa@tudaskozpont-pecs.hu vagy ohlmuller.gabriella@tudaskozpont-pecs.hu e-mail címre, vagy postai úton a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 7622 Pécs, Universitas u. 2/A címre küldjétek vissza. A borítékra írjátok rá: ”Velük mindig történik valami”

A legjobb válaszokat adók könyvjutalomra számíthatnak, illetve júniusban meghívunk benneteket a Körbirodalomba egy meseelőadás megtekintésére .

« vissza